sigla

Olimpiada Națională de Informatică pentru Gimnaziu

Târgu Mureş 01 – 05 aprilie 2023

Olimpiada Națională de Informatică pentru Gimnaziu 2023

Stimați elevi, onorate cadre didactice

INSPECTOR ȘCOLAR GENERAL,
Profesor Sabin-Gavril PĂȘCAN


Intrate în conștiința generațiilor de profesori și elevi, olimpiadele școlare reprezintă încununarea unei activități îndelungate, perseverente, în care profesorul dăruiește, iar elevul dobândește, purtând, ca în Olimpiadele perpetuate încă din antichitate, flacăra nestinsă a cunoașterii.

Organizarea Etapei Naționale a Olimpiadei de Informatică, nivel gimnazial, în perioada 01.04.2023 - 05.04.2023 reprezintă o nouă provocare, dar și un context onorant pentru Județul Mureș, pentru Inspectoratul Școlar Județean Mureș și pentru întreg învățământul mureșean!

Ne place să credem că alegerea nu a fost întâmplătoare, aceasta vine ca o confirmare a rezultatelor pe care școala mureșeană le-a obținut la concursurile și olimpiadele de informatică. Suntem conștienți că utilizarea instrumentelor cu acțiune digitală este eficientă în facilitarea proceselor de învățare și elevii devin mai implicați în procesul cunoașterii și sunt mai interesați să-și dezvolte baza de cunoștințe, pentru că învață într-un mod activ, angajat și implicat. De aceea suntem pregătiți să întâmpinăm peste 300 de elevi din toate colțurile țării și să le oferim posibilitatea de a demonstra competențele informatice dobândite!

Dragi elevi, doresc mai întâi să vă felicit pentru că ați reușit să aduceți o altă primăvară, aici, la Târgu Mureș, prin elanul vostru tineresc, prin puterea voastră de a depăși un prag al cunoașterii! Sper ca rezultatele voastre să demonstreze că sunteți mai „smart” decât calculatoarele!

Vă doresc o perioadă competițională rodnică, iar rezultatele voastre să încununeze eforturile depuse! Succes deplin și frumoase reușite!.

Dragi elevi, stimate cadre didactice

MINISTERUL EDUCAȚIEI
SECRETAR DE STAT,
Profesor dr. Ionel-Florian LIXANDRU


În prezent există patru domenii importante care schimbă lumea în care trăim – știința, tehnologia, ingineria și matematica.

Oportunitățile de carieră în domeniul informaticii sunt cele care se dezvoltă cel mai rapid și sunt și printre cele mai bine plătite în secolul al XXI-lea. Din acest punct de vedere trebuie să fim mereu competitivi.

Competiția este o oportunitate de a descoperi oameni talentați. De aceea mă bucură participarea unui număr atât de mare de elevi la această olimpiadă. Cu toții avem așteptări mari, ne dorim să fie o expoziție de talent, creativitate dar și de frumusețe a informaticii.

Cred că misiunea noastră, a dascălilor din școlile românești, nu este doar să formăm absolvenți pe anumite domenii, ci să formăm persoane cu personalități complexe, lucruri care se întâmplă la astfel de competiții. Suntem mândri de rezultatele elevilor noștri, de eforturile lor sprijinite mereu de profesori foarte dedicați.

Le doresc tuturor participanților succes în competiţie, având convingerea că pe podium se vor regăsi cei mai buni!

Dragi elevi, distinși profesori

MINISTERUL EDUCAȚIEI
CONSILIER,
Profesor Alina-Viorica DUMITRAȘCU


Organizarea Etapei Naționale a Olimpiadei de Informatică, pentru nivelul gimnazial, este un prilej de celebrare a disciplinei Informatică și, în egală măsură, a spiritului de competiție. Olimpiada de Informatică, spațiu al excelenței, depășește granițele unui concurs care validează cunoștințe și competențe.

În prezent, omenirea este împinsă în evoluţia ei de tehnologie şi de ştiinţă, însă informatica este vârful de lance, aceasta își găsește aplicații în toate domeniile vieții.

Informatica contribuie la formarea și dezvoltarea generală a personalității și are drept scop principal dezvoltarea gândirii algoritmice a elevului, crearea premiselor pentru integrarea organică a acestora în societatea informațională modernă și de perspectivă.

Felicitări elevilor pentru curajul asumării ieșirii din tiparul conformismelor! Bucurați-vă pentru șansa de a fi părtași la acestă unică exeperiență!

Felicitări profesorilor care au reușit să deschidă sufletele valoroșilor discipoli spre încununarea eforturilor și să le trezească interesul pentru cunoaștere!

Vă doresc să păstrați vie pasiunea competițională pentru întreaga viață și, în mod deosebit, inspirație și succes la această Olimpiadă. Acum este momentul în care vă puteți legitima valoarea câștigată prin multă muncă și sunteți cei care vor construi viitorul!

Mult succes tuturor!

Broșura Olimpiadei Naționale de Informatică pentru Gimnaziu 2023 Broșura Olimpiadei PDF pdf