Cuvântul Ministrului         Tg.Mureş         Metodologie-Regulament         Program          Caiet         Comisia Centrală         Comisia de Organizare        
 Responsabili de primirea județelor          Cazare          Participanți         Galerie foto         Subiecte şi bareme         Rezultate finale   
ONPST
STIMAŢI INVITAȚI ȘI COLEGI, DRAGI ELEVI!    
  Dorim să vă adresăm un călduros „ Bun Venit” pe meleagurile mureşene, sperând să aveţi un sejur agreabil la Tg.Mureş.

Suntem extrem de onoraţi de prezenţa dumneavoastră la faza finală a Olimpiadei Naţionale de Pregătire Sportivă Teoretică, ediția a-XII-a, organizată la Tg.Mureş, numit şi „oraş al florilor”, locul de afirmare a unor personalităţi emblematice ale culturii, învăţământului şi istoriei acestor meleaguri: Gheorghe Şincai, Petru Maior, Alexandru Papiu Ilarian, Bolyai Farkas şi Bolyai Janos.
Considerăm că elevii din învățământul vocațional sportiv prezenți la această competiție dovedesc excelența în pregătirea sportivă teoretică. Sunteți cei care înțelegeți, poate mai mult decât alții, influența sportului, a activităților fizice în comportamentul general, dezvoltarea unor elemente legate de inteligența practică, inteligența operantă, organizarea timpului liber, încrederea în sine, conștiința de sine care se poate transforma în stima de sine.
Identificarea factorului pregătire sportivă teoretică în ansamblul celorlalți a constituit un moment important în evoluția teoriei antrenamentului sportiv. Dumneavoastră sunteți cei care pot demonstra, prin însușirea acestui factor de pregătire, că sportivul poate deveni propriul consilier, capabil să-și impună o atitudine de continuă autoobservație și autocontrol cu privire la metodologia antrenamentului.
Campionii nu se nasc în sălile de sport. Campionii sunt făcuţi din ceea ce au mai adânc sădit în ei: o dorinţă, un vis, o chemare.
Te-ai născut pentru a câstiga, dar pentru a fi un învingător trebuie să ai de gând să câștigi, să te pregătești să câștigi și să te astepți să câștigi!
Avantajul învingătorului nu constă într-un dar înăscut, un IQ ridicat sau în talent. Avantajul său este în atitudine, nu în aptitudine. Atitudinea este criteriul pentru succes.
Vă dorim succes în competiţie, având convingerea că pe podium se vor regăsi cei mai buni, iar în ceea ce ne priveşte, vom avea grijă ca ”Fair-play-ul” să fie printre noi!

Inspector Școlar General,
Prof.Ioan Macarie